Läget stabilt men allvarligt

Uppdaterad
Publicerad

Läget är allvarligt men stabilt för en av patienterna som vårdas för sina skador efter bussolyckan.

– Jag kan inte gå in på några detaljer men läget är allvarligt men stabilt, säger Lisbet Gibson, hälso-och sjukvårdsdirektör Jämtland-Härjedalen.

Två patienter transporterades igår från Östersunds sjukhus till sina hemsjukhus. Ytterligare en kommer att transporteras under dagen.

Bussolyckan i Härjedalen

– Jag tror att det är viktigt att få komma närmare hemma. Då känner man sig tryggare och fler kan komma på besök och man får prata med de som är viktiga för en, säger Lisbet Gibson, hälso-och sjukvårdsdirektör Jämtland-Härjedalen.

Fyra patienter skrevs ut igår och ytterligare tre kommer att skrivas ut idag.

– Jag tycker att det har gått bra med tanke på hur allvarligt det har varit. Det är blandade känslor, den tydligaste känslan är sorg och att man blir berörd över alla som har blivit drabbade och hur det är för de. Samtidigt känner jag en oerhörd stolthet över våra medarbetare och hur professionellt alla har jobbat för att det här ska bli så bra som möjligt i den här svåra situationen, säger Lisbet Gibson, hälso-och sjukvårdsdirektör Jämtland-Härjedalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet