”Nästan så att fotboll går före älgjakten”

Uppdaterad
Publicerad

Kön för att köpa biljetter till finalen i Svenska cupen som spelas i Östersund 13 april ringlade sig längs hela kvarteret.

Rolf Halvarsson från Räcksjön var en av många som hade tagit sig in till centrala Östersund och ÖFK:s shop. Klockan nio öppnade affären och direkt bildades en kö.

– Den fotboll de spelar nu, det höjer livskvalitén, säger Rolf Halvarsson och fortsätter:

– Det är nummer ett nu. Det är nästan så det går före älgjakten.

Och han är inte den enda som följer ÖFK. I kön mötte vi många som redan har årskort men som gladeligen tänkte köpa en biljett för att se finalen i Svenska cupen.

Maud Eriksson betalar gärna lite extra för att se matchen.

– Jag ska köpa sex biljetter, säger Maud Eriksson från Odensala.

Hon har också årskort men tycker det är värt att köpa extra nu.

– Det är det värt, varenda krona, säger hon.

Matchen som avgör om Östersunds FK blir cupmästare och får kvala till Europa League, spelas på skärtorsdag på Jämtkraft Arena i Östersund.

Kön för biljetter till finalen i Svenska cupen i Östersund ringlar lång. Foto: Sara Leijman, SVT

– Det har verkligen varit en rolig morgon, säger Jimi Eiremo som är säljare på föreningen.

Biljetterna till svenska cupens final är lite dyrare än normalt. Enligt Jimi Eiremo brukar de också ta ett lite högre pris när det handlar om så kallade profilmatcher.

– När vi har lite bättre motstånd så kostar det lite extra. Det är för att säkra intäkter och det i sin tur kommer att göra skillnad på plan. Vi kan ställa ett bättre fotbollslag på plan om vi får in mera pengar till klubben.

Finalmatchen

Den 13 april kl 16.00, skärtorsdag, spelas den Svenska cupfinalen på Jämtkraft Arena mellan ÖFK och IFK Norrköping.

Det är Svenska Fotbollsförbundet som arrangerar matchen och det är därför som det är deras regler och avtal som gäller. Detta gäller t.ex. biljettförsäljning, fördelning av ev vinst, exponering på arenan för sponsorer, VIP-platser, säkerhet m.m.

När alla kostnader är borttagna delar sedan Svenska fotbollsförbundet, ÖFK och IFK Norrköping på nettot. En tredjedel till vardera.

Källa: ÖFK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.