ÖFK i drama

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen direktsände Jämtlandsnytt ÖFKs A-lag som genomförde en av sina sista repetitioner på en pjäs.Pjäsen ska sedan framföras på ÖFK kulturakademi nästa vecka.

Just nu pågår det intensiva träningspass på Jämtkraft arena. Men det är inte bara fotboll som står på schemat. Utan även kultur – på alla sätt och vis. Den 23 maj är det nämligen dags för ÖFKs kulturakademi. Då kommer hela föreningen att bjuda på en kulturkväll med pjäs, dans och sång.

-Ytterst handlar det om att fotbollsspelarna ska bli modigare och tryggare ute på planen så vi använder och nyttjar kulturens uttryck för att göra individerna säkrare, tryggare och modigare. Det är själva ursprungsidén till det hela, säger föreningens ordförande Daniel Kindberg.

Under onsdagen var det dags för en av a-lagets sista repetitioner och vi passade på att ta en längre tjuvtitt. Vi direktsände men inslaget finns kvar. I det kan du både höra mer om Daniel Kindbergs filosofi och vad försvararen Christoffer Fryklund tycker om det. Dessutom kan du givetvis se en hel del från deras kommande pjäs.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.