Mamma slog sina barn

Uppdaterad
Publicerad

En 47-årig kvinna döms till tre månaders fängelse och skyddstillsyn efter att ha slagit sina barn

Mamman har slagit sina två döttrar – åtta och tio år gamla – med tillhyggen bland annat en sopkvast och ett skärp. Östersunds tingsrätt dömer kvinnan för grov fridskränkning, misshandel och olaga hot till tre månaders fängelse och skyddstillsyn. Hon döms även för att ha misshandlat sin make. Förutom påföljerna ska hon också betala skadestånd på 25 000 kronor vardera till döttrarna.

Det var när döttrarna berättade för kamrater och lärare om att mamman brukade hota och slå dem som det hela uppdagades. En anmälan kom till socialtjänsten i mars 2016. Det mamman nu döms för är brott som begåtts i maj och juni 2016.

Domstolen ser särskilt allvarligt på att en anhörig begått brotten då det gäller barn i en beroendeställning, som inte bara skadats fysiskt utan också vars tillit och trygghet allvarligt skadats. Men eftersom kvinnan anses i stort behov av stöd från myndigheterna, döms hon till skyddstillsyn och inte bara fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.