Foto: SVT.

MC-klubb kör in pengar till utsatta barn

Uppdaterad
Publicerad

Templar knights motorcycle club (TKMC) i Jämtland brukar samla in pengar till välgörande ändamål. På lördagen var det dags för en åktur för att stötta barn och ungdomar som lever eller levt i en utsatt familjesituation.

Välgörenhetsracets startavgifter kommer oavkortat att skänkas till projektet ”Fjärilen” i Östersund. SVT:s Bengt Eriksson var på plats precis innan motorcyklarna började rulla.

– Under 2016 har vi valt att stötta Fjärilen som är till för barn och ungdomar som lever i familjer och förhållanden där det förekommer psykisk ohälsa, alkohol- och drogproblem, säger Thomas Gillhover.

”Det här är ju helt perfekt”

Innan starten var cirka 25 ekipage på plats och Gillhover hoppas att det blir lite klirr i kassan.

– Att köra motorcykel och samla in pengar till välgörenhet är ju helt perfekt. Vi har inte satt något mål men bara att så många dykt upp innan starten gör att vi redan är en bra bit på väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.