Mobilt bredband inget för besökare

Uppdaterad
Publicerad

När turister eller hemvändare fyller byn så går det inte att surfa på Internet längre. Det berättar många som hört av sig till SVTs stora bredbandstest.

I den lilla byn Sörviken öster om Hammerdal har man idag bara mobilt internet. Normala dagar fungerar det bra, men när det är storhelger och många besökare finns i byn så blir det trögt.

– I påskas till exempel, när det var närmare hundra personer i byn, då märkte vi det direkt. Att titta på rörlig bild på datorn, det går inte, säger Eivor Frestadius.

#ETTSVERIGE – BREDBAND

Många har hört av sig till vårt bredbandstest om samma problem som hos familjen Frestadius. Blir det många turister i samhället så räcker inte kapaciteten. Och under större ledigheter kommer många även till Sörviken.

I grannbyn Görvik finns en camp för vindkraftsbyggare. Idag är de 35 stycken, de kommer från andra länder och i Sörviken märker man när de kommer hem efter arbetet och ska titta på vad som hänt hemma.

– Det kan vara på olika tider under dagen, men framförallt under kvällarna. Då blir det genast svårt, säger Leif Frestadius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#ETTSVERIGE – BREDBAND

Mer i ämnet