Foto: SVT

Modin tillbaka med ny energi och ny ledsagare

Uppdaterad
Publicerad

Det var nära att Zebastian Modin skulle sluta efter paralympics i Sotji men nu är han tillbaka på allvar.

I paralympics i Sotji 2014 tog Zebastian Modin två silver och ett brons i längdskidåkning men sedan dess har det bokstavligen varit nattsvart för Zebastian.

– Efter paralympics så slutade Albin som min ledsagare efter sex år tillsammans, sen gjorde jag en operation för compartment syndrome. Så jag har nästan inte tävlat alls på två år, säger Zebastian Modin.

Nära att sluta

Det har varit svårt att få tag i ny ledsagare vilket ha inneburit att Zebastian har fått träna mycket på egen hand. Det har blivit många nödlösningar med bland annat stakmaskin och löpband. Utan rätt träning så försvann även motivationen och Zebastian var nära att ge upp karriären.

– Helt klart funderade jag på om det var värt det, sen hur allvarliga dom tankarna var vet jag nog inte helt själv, säger Zebastian.

Ny ledsagare

Men tillslut fann Zebastian en ny ledsagare, sedan i maj ifjol  är det Johannes Andersson som leder Zebastian rätt i spåret.

– Det svåra har varit hur man ska prata, hur man ska göra de och få till andningen men jag tycker det har fungerat bra, säger Johannes Andersson.

Leder världscupen

Samarbetet verkar fungera bra för under första tävlingsveckan i världscupen den här säsongen så tog Zebastian två förstaplatser och en andraplats.  I helgen börjar VM i Tyska Finsterau och Zebastian hoppas på mer medaljer.

– Innan den här säsongen sa jag till mig själv att det är här en komma igång säsong men när det gått så bra i år så är förhoppningen att ta en medalj, säger Zebastian Modin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.