”Gola ej” står det inristat på en av häktets speglar. Foto: Ur polisens förundersökning

Narkotikatillslag i Östersund efter spaning

Publicerad

Polisens spaning gav resultat. Narkotika beslagtogs vid ett ingripande i Östersund, efter att tre män gjort knarkaffärer på en snabbmatsrestaurang.

I mitten på januari ska tre av de nu misstänkta unga männen ha träffats på en snabbmatsrestaurang vid Norrlandskusten. Där har 647 gram cannabis överlämnats. Narkotika som enligt stämningsansökan inte var avsett för personligt bruk.

Åkte till Östersund

Efter träffen på snabbmatsrestaurangen fördes narkotikan vidare till Östersund. Där ingrep polis efter spaning och avbröt den brottsliga hanteringen. Vid tillslaget påträffades även drygt 60 gram kokain och över 20 gram MDMA. Dessutom en våg och små påsar som misstänks ha använts för att fördela narkotikan.

Finns på film

Efter ett omfattande spaningsarbete i bland annat Stockholm, där möten mellan flera av de misstänkta har dokumenterats på film, har polisen kunnat knyta ett antal personer till handel med narkotika.

Ristade i spegel

En av de misstänkta har efter gripandet också försökt förmå de andra inblandade att inte prata med polisen. Bland annat ska ett meddelande ha ristats in på en spegel i häktet – ”gola ej”.

Stämningsansökan är nu inlämnad till Östersunds tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.