Foto: SVT

Nej till Biltema

Uppdaterad
Publicerad

Tjänstemännen säger nej till planläggningen för Biltema i Lillänge. Anledningen är att bygget blir för stort och fult.

Men Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet står fast vid Biltemas etablering i Östersund.

– Vi vill understryka att vi fortsatt står bakom den föreslagna placeringen av Biltemas varuhus i Östersund. Det tjänstemannayttrande som nu väcker uppmärksamhet är som vi ser det mera en genomgång av vad lokala beslut och lagstiftning betyder för den föreslagna tomten, säger AnnSofie Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Biltemas exploatering i Östersund

I somras kom Biltema in med en ansökan till kommunen om att få ett planbesked för det nya varuhuset som planeras i Lillänge. I ansökan så beskriver Biltema att varuhuset blir på 9000 kvadratmeter och 13 meter högt.

Alldeles för högt och stort, menar nu tjänstenmännen på kommunens samhällsbyggnadskontor, som vill att planläggningen avvisas. Den strider enligt tjänstemännen mot både plan och bygglagen, kommunens översiktsplan och handelspolicy.

Marken är inte heller lämplig för en handelsetablering menar tjänstemännen, bland annat för att den ligger utanför det etablerade handelsområdet Lillänge.

Frågan ska behandlas av Östersunds kommunstyrelse på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Biltemas exploatering i Östersund

Mer i ämnet