Foto: SVT

Nödställda på fjället larmade polisen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer larmade på fredag eftermiddag om hjälp på leden mellan Gåsenstugan och Stendalsstugan i Vålådalsfjällen söder om Åre. Fjällräddare undsatte och förde dem till en stuga.

Strax före 17-tiden kom samtal till polisen från en nödtelefon i ett vindskydd längs leden mellan Gåsenstugan och Stensdalsstugan.

Det är mycket dåligt väder i området, och blåser hård vind på kalfjället. De två personerna saknar utrustning för övernattning, och bedömde enligt polisen att de behövde hjälp för att klara sig.

Polismyndigheten tog beslut om att larma fjällräddare, som åkte ut för att hjälpa de nödställda i vindskyddet.

Strax före klockan 21.00 hade fjällräddare med skoter och pulka nått fram till vindskyddet. De två skidåkarna skulle köras i pulka till Stensdalsstugan, cirka sju kilometer därifrån. På STF:s stugplats i Stensdalen kan de båda skidturisterna få skydd och värme. De var i bra form, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.