Nya sporthallen i Strömsund börjar ta form

Publicerad

Nu är bygget av den nya Sporthallen i Strömsund igång. Frågan väcktes redan för 16 år sen.

För fem år sen, skrev då 15-åriga handbollstjejen Emma Borg ett medborgarförslag med en ritning på en ny hall. Kruxet med bygget har främst varit finansieringen.

– Vi har skapat utrymme i budgetar framöver för att komma igång med de här bygget, säger Susanne Hansson (S), kommunalråd Strömsund.

Kostar 20 miljoner

Strömsunds kommun har cirka 20 miljoner i sin investeringsbudget varje år och det här nya sporthallen kostar just de, 20 miljoner kronor.

– Det känns som de här har dragit igång en positiv anda hos de flesta, jag hör nästan varje dag kommentarer om hur fantastiskt det är att vi får en ny sporthall, säger Lars Melander, byggledare Strömsunds kommun.

Invigning i augusti 2017

I augusti nästa år ska hallen vara klar för invigning, och den nya hallen blir betydligt större och säkrare än den gamla.

– Här blir det en fullstor hall för nationellt spel och en läktare för 150 personer, säger Lars Melander, byggledare Strömsunds kommun.

– Det känns bra att vi äntligen kan erbjuda föreningslivet en bra hall där man inte skadar sig under träning och så vidare som faktiskt har varit fallet i den gamla hallen, säger Susanne Hansson (S), kommunalråd Strömsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.