2013 brann den gamla macken i Backe ned efter att en man tuttat på. (Bilden från ett annat tillfälle) Foto: Arkiv

Nya viten för fastighetsägare i Backe

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten fortsätter att döma ut viten mot en fastighetsägare i Backe. Den här gången omfattar domen viten på totalt 50 000 kronor.

2013 brann fastigheten, som bland annat innehållit en bensinmack, ned. Det visade sig sedan att branden var anlagd och en man dömdes till två och ett halvt års fängelse för mordbrand.

2015 köpte den nuvarande ägaren fastigheten med avsikten att bygga upp den igen. I och med köpet övertog han de fordringar som fanns.

Han säger i dag att han inte fått någon lösning till stånd med försäkringsbolaget och dessutom väntar han på tillfälle att processa mot den dömde mannen. Dessutom har han drabbats av en ryggskada som förhindrat honom att ta itu med återuppbyggnaden.

Fortfarande ligger resterna av de byggnader som brann kvar på tomten. Sedan 12 januari förra året har det funnits ett lagakraftvunnet vitesföreläggande från Strömsunds kommun. Det rullar på med fortlöpande nya 10 000 kronor per månad.

Den senaste domen avser alltså fem månader.

Fastighetsägaren själv gör en koppling till ett skadeståndskrav  han riktat mot kommunen. Därifrån förnekas det att de båda rättsprocesserna skulle ha något med varandra att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.