Ett stort pådrag drogs igång efter larm om brev med vitt pulver hos ett företag på Frösön, Östersund. Lars Olsson är polisens insatschef. Foto: SVT

Nytt pulverlarm hos Frösöföretag

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen spärrades ett område av på Opus Capita när ett misstänkt pulver hittades. Nu har samma sak inträffat igen. Vid lunchtid meddelade polisen att ämnet var ofarligt.

Opus Capita  ligger inne på gamla F4-området. Området spärrades av tidigare då man hittade ett misstänkt pulver i posten. Ett attentat kunde inte uteslutas.

De som befunnit sig inne i lokalen fick saneras och polisens tekniker förseglade försändelsen för att den skulle kunna undersökas under trygga former.

Vid 11.45 meddelade polisen att det misstänkta ämnet visat sig vara ofarligt. Polisen avbröt sin insats.

Stor försiktighet

Opus Capita har tidigare råkat ut för samma sak och nu på tisdagsförmiddagen inträffade det på nytt. Och det ledde till samma procedur som tidigare. Området har spärrats av och försändelsen ska tas om hand.

– Vi har inte hunnit göra något åt den försändelse som hittades på måndagen, men det ska förstås analyseras så fort som möjligt. Under tiden måste vi hantera det här med stor försiktighet, förklarar vakthavande polisbefäl Hans Ängquist.

Som en konsekvens av incidenten kommer nu inte posten att kunna delas ut i dag på delar av Frösön och centrala Östersund.

9000 blir utan post

– Vi har elva brevbärare på plats som hjälpt till med postsorteringen hos Opus Capita. Eftersom byggnaden är avspärrad kommer de inte ut och kan inte dela ut posten som planerat, säger Anne Källgren Jiremar hos Postnord.

Hon betraktar det som att postutdelningen för de här brevbärarna blåsts av för hela dagen och väntad post konner inte förrän i morgon för 9 000 hushåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.