Helsingborgs Lalawélé Atakora mot Östersunds Douglas Bergqvist under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Helsingborgs IF och Östersunds FK på Olympia i Helsingborg. Foto: TT

ÖFK tog poäng – för tredje matchen i rad

Uppdaterad
Publicerad

I helgen besegrades Göteborg med 2-0. Omgången innan vann ÖFK mot Kalmar med 1-0. I onsdagens omgång var det dags för ett tufft motstånd borta mot Helsingborg. Och det blev poäng igen.

Det var Helsingborg som stod för motståndet när Östersunds FK försökte förlänga sin segersvit.

20 minuter in i matchen fick ÖFK en hörna, under vilken Andrew Stadler var påpassligt framme och kunde sätta 1-0 för bortalaget från Jämtland. ÖFK såg länge ut att ta sin tredje raka trepoängare, men i den 81:a minuten av matchen lyckades Helsingborg kvittera genom Anton Wede.

ÖFK i Allsvenskan

Östersund har i de inledande omgångarna visat att man håller allsvensk klass. Nästa match spelas på lördag och då ställs ÖFK mot GIF Sundsvall, som förlorade mot Elfsborg med 1-3 i dagens match.

Läs mer om matchen mellan Helsingborg och Östersund på SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet