Nytt förslag kring Biltema

Uppdaterad
Publicerad

Byggnadens storlek föreslås minskas från 9.000 till ca 7.000 kvadratmeter. På tisdag ska kommunstyrelsen fatta beslut om man ska gå vidare.

Etableringen av Biltema i Östersund har varit en lång historia, nu har tjänstemännen på Östersunds kommun omarbetat det senaste där etableringen ska bli öster om Erikslund ut mot E14/E45.

– De största ändringarna i det nya förslaget är att byggnadens storlek minskats från 9.000 till ca 7.000 kvadratmeter, och att den maximala byggnadshöjden minskats från 13 till 9 meter, undantaget entrépartiet som får vara 11 meter högt. Den tänkta placeringen för byggnaden har dessutom flyttats, så att man kan spara en större skogsridå mot Erikslund, säger Johanna Westgard, planarkitekt på Östersunds kommuns hemsida.

Biltemas exploatering i Östersund

Beslut i Kommunstyrelsen

På tisdag den fjärde april ska Kommunstyrelsen besluta om man ska gå vidare med förslaget och starta den så kallade granskningsfasen av detaljplaneprocessen. Där får får medborgare och sakägare möjlighet att ännu en gång tycka till.

– Vi räknar med att granskningen kan starta vecka 15, då har man sedan fyra veckor på sig att tycka till, säger Maria Boberg, stadsarkitekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Biltemas exploatering i Östersund

Mer i ämnet