SD-politiker önskade livet ur flyktingbarn

Uppdaterad
Publicerad

”Hoppas dom svälter sig till döds!” så skrev Marie Stensby (SD) på sajten Avpixlat.

Sverigedemokraternas ordförande i nordvästra Jämtland, Marie Stensby, har anonymt skrivit nedsättande kommentarer om invandrare på sajten Avpixlat. Bland annat skrev hon ”Hoppas dom svälter sig till döds!” om ensamkommande flyktingbarn. Det är Expressen som avslöjar flera sverigedemokraters anonyma nätkommenterande idag.

Kandiderar till riksdagen

Expressen refererar till nätverket ”Researchgruppen” som lyckats koppla mejladresser till anonyma användarkonton på Avpixlat och andra främlingsfientliga sajter och därefter kunnat identifiera personerna bakom. En av dem är alltså Marie Stensby, som förutom sitt lokala ordförandeskap nyligen blev invald som suppleant i partistyrelsen under SD:s landsdagar. Hon kandiderar dessutom till riksdagen i valet nästa år.

Önskade livet ur flyktingbarn

”Kostar hur många miljarder som helst”

Stensby ska också, enligt Expressen, ha liknat muslimska invandrare vid ”invaderande styrkor”, ”patrask” och ”gräshoppssvärmar”. Konfronterad av tidningen med uppgifterna tvekar hon först inför att ha skrivit detta, men förklarar sedan varför hon uttryckt sig som hon gjort om ensamkommande flyktingbarn. Hon menar då att barnen ”ljuger om sin ålder” och ”kostar hur många miljarder som helst”.

Stensby säger till tidningen att hon inte tycker att kommentarerna rimmar illa med Sverigedemokraternas ”nolltolerans” och hon avser att fullfölja sin kandidatur till riksdagen.

SVT Mittnytt har sökt Marie Stensby utan att lyckas nå henne.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Önskade livet ur flyktingbarn

Mer i ämnet