Toppolitiker åtalad för olaga förföljelse. Foto: TT

Partiet: ”Det är en fullständig nyhet för oss”

Uppdaterad
Publicerad

I dag kommer kommentarer från den åtalade kvinnans parti där man säger att det som har hänt kom som en fullständig nyhet under gårdagen.

I går rapporterade SVT om en toppolitiker som har flera tunga uppdrag i länet och är åtalad för olaga förföljelse efter att hon under fem månader ska ha skickat hotfulla brev till en kvinnlig kärleksrival. Politikern erkänner ofredande och kvinnans parti kommenterade händelsen.  

– Det var via media igår som vi fick höra talas om detta.

Partiet kommer nu att föra en dialog med kvinnan och resten av partiets politiker.

Blir det någon timeout för henne?

– Det är sådana saker vi måste diskutera, just nu är vi i situationen att det är en fullständig nyhet för oss, så vi måste diskutera hela bilden såklart.

Oskyldig fram till domen

I dagsläget betyder det här att kvinnan är oskyldig tills hon eventuellt blir dömd säger partiet, vilket även rättsprincipen innebär.

– Den principen gäller för henne också. Det vi nu diskuterar och kommer att diskutera är vad som sker i framtiden efter rättsprocessen och så får man ta det i steg. Vi måste ta ställning och det måste hon också göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.