Foto: SVT

Pichlers premiärtrupp till Östersund

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen presenterade Wolfgang Pichler vilka som får tävla i världscupspremiären i skidskytte i Östersund som inleds på söndag. Det är ett ungt lag han ställer på startlinjen, framförallt på damsidan.

Efter några tunga år för Svenskt skidskytte tog Wolfgang Pichler över huvudansvaret förra året och vi fick se några ljusglimtar under den gångna säsongen. I år hoppas han att det blir fler ljusglimtar för att visa, inte bara för sig själv och de aktiva utan för hela svenska folket, att det finns hopp.

– Jag vill att svenska folket ska komma och säga att våra skidskyttar är inte så dåliga och att de kan faktiskt prestera, kan vi visa resultat för dem så har vi gjort ett bra jobb för det är viktigt att ha folket med oss, säger Wolfgang Pichler förbundskapten.

Bästa chanserna har Lindström

På söndag inleds världscupen i skidskytte i Östersund och de som får chansen att ge svenska folket hopp igen under tävlingsveckan i Östersund är på herrsidan bland annat, Fredrik Lindström som haft några tunga år bakom sig men som fortfarande är vårt starkaste kort. Med finns också debutanten Sebasitan Samuelsson som tidigare i år tog dubbla SM-guld i rullskidskytte.

Talangfulla damer

På damsidan ställer Pichler upp med ett ungt men ack så talangfyllt lag, Hanna Öberg och Anna Magnusson tog förra säsongen flera medaljer på junior-VM och Mona Brorsson chockade alla på senior-VM och blev sexa på jaktstarten.

– Kan vi nå någon topp-20 placering är jag nöjd, dom är fortfarande väldigt unga så de kan bli negativa överraskningar men de måste lära sig att hantera pressen så jag är tvungen att ta en liten risk att låta de köra, säger Wolfgang Pichler.

Världscupspremiären i Östersund

Damer:

Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb

Mona Brorsson, Finnskoga

Linn Persson, Bore Biathlon

Emma Nilsson, Bore Biathlon

Herrar:

Jesper Nelin, Biathlon Östersund

Torstein Stenersen, Biathlon Östersund

Sebastian Samuelsson, I 21 IF

Fredrik Lindström, Anundsjö

Peppe Femling, Tullus SG

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.