Svegs flygplats. Foto: Skistar / Wikimedia Commons

Pilot fick fågel i huvudet

Uppdaterad
Publicerad

En arbetsplatsolycka inträffade på Svegs flygplats på fredag kväll, då en fågel ska ha kommit in i cockpit på en helikopter.

Olyckan inträffade vid 20-tiden i Sveg i Härjedalens kommun. Det är en helikopterpilot som ska ha fått en fågel i huvudet, berättar polisens kommunikatör Johan Schlienger.

Enligt uppgifterna som polisen fått så har helikoptern krockat med en fågel som på okänt sätt kommit in i cockpiten. Piloten fick skador i ansiktet men ska ha lyckats landa helikoptern på Svegs flygplats.

– Jag vet inte exakt hur det här har gått till, men jag har inga uppgifter om att det ska varit nån fler person i helikoptern, säger Johan Schlienger.

En ambulanshelikopter tillkallades eftersom det fanns oro för bland annat ögonskador. I stället för att invänta helikoptern som skulle flyga från Mora valde man dock att skicka den skadade med vanlig ambulans till Östersunds sjukhus.

Polis är på väg till sjukhuset för att höra piloten och få mer information om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.