Spikmatta stoppade rånare Foto: SVT/Arkiv

Rånare misstänks för andra brott i Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som igår greps misstänkta för grovt rån i Svenstavik är även misstänkta för ett annat brott i Östersunds kommun, uppger polisen.

– I samband med gripandet har vi gjort beslag som misstänks komma från ett annat brott som begåtts i Östersunds kommun, säger jourhavande förundersökningsledare Peo Boson.

De misstänkta rånarna, en man och en kvinna, födda i början av 1990-talet, rånade Dollarstorebutiken i Svenstavik söder om Östersund igår. Paret kunde stoppas efter en dramatisk biljakt där polisen la ut en spikmatta på vägen för att få stopp på de misstänktas bil.

De greps, och anhölls senare efter beslut av åklagare. I samband med gripandet fanns uppgifter om att polisen beskjutits.

– Jag kan varken bekräfta eller förneka uppgifterna, säger Peo Boson.

Polisen vill heller inte säga om det var en pistol och en kniv som användes vid rånet. Förhör med vittnen och målsägare har hållits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.