Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var proppfullt på hembygdsgården i Ede under evenemanget ”På drift med Swift” under lördagen: ”Det är en liten bondby in the nowhere som hyllar Taylor Swift”. Hör mer i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson

Ryktet om att Taylor Swift kan vara från Offerdalsbygden lockade många till ”På drift med Swift”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigeaktuella världsstjärnan Taylor Swift kan ha haft sina förfäder i Offerdal. Hembygsföreningen har grottat ner sig i bygdens historia och i helgen har de haft evenemanget ”På drift med Swift” på hembygdsgården i Ede.

På lördagen fylldes hembygdsgården i Ede, Offerdal i Jämtland, av nyfikna och förväntansfulla ortsbor.

– ”På drift med Swift” är ett evenemang för hela bygden. Vi har sett att Taylor Swift är ihopkopplad med en familj från Söderåsen i Offerdal på 1600 talet, så vi har försökt hitta kopplingarna, säger Sara Swedenmark ordförande i Offerdals Hembygdsförening.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Har släktforskat

Under flera veckor har Offerdals hembygdsförening forskat i Offerdals historia och Taylor Swifts släktingar.

– Vi kan se tydliga kopplingar till Offerdal. Bland annat har vi sett att det finns anknytningar mellan Taylor och en man från bygden som landsförvisad på 1600 – talet till Delaware i USA, säger Sara Swedenmark.

”Jag tror att många mödrar har ljugit om vem som är far till deras barn. Men det är en härlig historia” – hör besökare i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet