Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsens ordförande Bosse Svensson (C), menar att investeringen i ett nytt vattenreningsverk är viktig. Foto: Gisteråsjöstrand Arkitektur / Maria Harning, SVT

Så blir nya vattenverket i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Det nya vattenverket närmar sig verklighet. Det handlar om en investering på över en halv miljard kronor, men som är nödvändig enligt kommunstyrelsens ordförande Bosse Svensson (C).

Att Östersunds kommun skulle investera i ett nytt vattenreningsverk vid Minnesgärde har varit klart en tid. Nu har kommunstyrelsen antagit en detaljplan för området.  I klippet hör du kommunalrådet Bosse Svensson berätta om denna jätteinvestering och vem som ska betala.

Det nya vattenverket blir mycket större än det gamla, ca 100 långt,50 meter brett och 20 meter högt.

Så här kan det nya vattenreningsverket komma att se ut. Foto: Gisteråsjöstrand Arkitektur

Det kan också bli fråga om att göra en utfyllnad i Storsjön för att få plats med en ny park. Förhoppningen är att det nya vattenverket kan stå klart om fem år.

Illustration över hur det nya vattenverket kommer att se ut från Frösösidan. Foto: Gisteråsjöstrand Arkitektur

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.