Både majoritet och opposition tycker att rektorn Malin Rimmö på Hansåkerskolan i Stugun, ska genomföra de besparingar som är beslutade. Foto: Eva Danielsson/SVT

Så tycker Ragundapolitikerna om rebellrektorns agerande

Publicerad

Både kommunalrådet, Lennart Raswill (C) och oppositionsrådet Anton Hammar (S), menar att Malin Rimmö har en skyldighet att genomföra de besparingar som är beslutade.

Kommunstyrelsens ordförande Lennart Raswill (C) skriver i ett sms till SVT Jämtland:

”Hon har, som rektor, att hålla verksamheten inom den ekonomiska ram hon fått sig tilldelad. En skolenhet, bland de som finns, kan inte ha fribrev när det gäller ekonomin”

Ragundaskolor

Även om oppositionen inte vill spara på skolan, så tycker oppositionsrådet Anton Hammar (S), att rektorn ska följa besluten:

”Jag förstår att man som rektor blir frustrerad när resurserna inte är tillräckliga för att klara av det uppdrag man är ålagd att utföra,[...] men det är viktigt med budgetdisciplin”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ragundaskolor

Mer i ämnet