Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under måndagen hissades Natoflaggan utanför bataljonstaben på Frösön. ”En symbolisk handling” säger överstelöjtnant Oscar Ljungberg vid Jämtlands fältjägarkår. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Se Natoflaggan hissas på Frösön

Publicerad

Samtidigt som Sveriges flagga vid lunchtid hissades utanför Natos högkvarter i Bryssel, hissades Natoflaggan på ett antal militärbaser runt om i Sverige, så även utanför bataljonstaben på Frösön.

Den 7 mars blev Sverige formellt fullvärdig medlem i försvarsalliansen Nato och under måndagen hissades Natoflaggan samtidigt på ett antal militärbaser runt om i landet.

– Det är en symbolisk handling att hissa en flagga och vi kommer inte märka så stora skillnader i vardagen nu direkt – det kommer växa fram successivt, säger överstelöjtnant Oscar Ljungberg vid fältjägarkåren på Frösön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet