Östersunds skidstadion. Foto: Johanna Lundberg/BILDBYRÅN

Skidstadion i Östersund får världscupstatus

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Östersunds skidstadion blivit officellt godkänd för att få arrangera världscuptävlingar i längdåkning.

Det är Internationella skidförbundet (FIS) som nu ger Östersunds skidstadion en officiell världscupsstatus och det efter att alla nödvändiga certifikat är klara. Östersund har godkänts för att arrangera VC-tävlingar i traditionella individuella tävlingar, sprint, jakt- och masstart samt stafetter.

Hittills har Östersunds skidstadion varit värd för världscupen i längdåkning vid ett tillfälle. Det var 2015. Och i förra veckan ansökte ju Östersund om att få arrangera världscupsavslutningen, men snuvades på tävlingen av Kanada.

”Kan hoppa in med kort varsel”

Med med en officiell världscupsstatus kan Östersund nu på allvar konkurrera om de stora tävlingarna framöver.

– Nu blir det enklare att få världscuptävlingar till Östersund, och vi är med i diskussionen om det dyker upp tillfällen att hoppa in som arrangör med kort varsel, säger Johan Palm, förvaltningschef på Kultur och Fritid på Östersunds kommun.

Internationella skidförbundet (FIS) har speciella krav på VC-arrangörer när det gäller till exempel skidspårens utseende, stadions storlek med mera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.