Tittarbild: ”Vi är två som njuter av kvällen”. Hannåsen i Jämtland Foto: Birgith Haraldsson

Sköna sommarkvällar att vänta

Uppdaterad
Publicerad

I veckan är det dags för Juni att ta vid. Då ser det också ut att kunna bli riktigt härliga sommarkvällar, åtminstone ett tag.

Under måndagen ser det ut att bli en riktigt fin eftermiddag på många håll. I bland annat Sveg, Östersund och Åre kryper kvicksilvret upp runt 20-strecket på termometern, enligt SMHI:s prognos.

Om man av någon anledning väljer att inte öppna veckans matsedel med grillat så kommer en ny chans till tisdagen. I Östersund blir det molnigare under dagen, men framåt kvällen ser det ut att bli klarare. Prognosen pekar mot fint väder i stora delar av länet även till onsdagen.

Se dock till att vara försiktiga om ni tänkt elda ute. Det är nämligen risk för gräsbrand, utom i fjällen. Risken är stor att bränder uppstår och de sprids lätt i det torra fjolårsgräset.

Den regnsugne får vänta

Får du inga skurar i början av veckan och saknar du regnet? Håll till godo, för på torsdagen ser det ut att komma nederbörd över länet. Hade du av någon anledning börjat förbanna de sköna sommarkvällarna, så försök hålla ut till torsdagskvällen. Då blir det nämligen svalare, om man ska tro SMHI:s prognos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.