Foto: Henrik Montgomery/TT

Slog frun och barnen – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern åtalas för att ha misshandlat både sin fru och två av sina barn. Dessutom har han odlat cannabis i garderoben.

Mannen åtalas för att vid flera tillfällen under drygt ett år ha misshandlat sin fru genom slag, knuffar och att han vridit om fingrarna på henne. Han åtalas också för att vid två tillfällen ha misshandlat en son som då var under 15 år gammal. Dessutom ska han ha hotat sonen genom att hålla en kniv mot honom och demonstrera hur man skär halsen av ett djur.

Mannen åtalas också för att ha misshandlat en annan son genom att sparka honom i ryggen. Den sonen var då över 15 år.

Dessutom upptäckte polisen vid en husrannsakan att mannen odlade cannabis hemma i garderoben. Han åtalas för att han framställt 283 gram cannabis. Dessutom hade han annan narkotika hemma.

Mannen har i förhör sagt att han odlat och tagit cannabis på läkares ordination eftersom han lider av en smärtsam sjukdom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.