På fredagen är Missing People ute och letar efter den försvunna mannen. Foto: Missing People

Stor sökinsats för försvunne mannen i Olden

Uppdaterad
Publicerad

En man i 80-årsåldern försvann från sin bostad i Olden, Krokoms kommun, någon gång mellan onsdagen och torsdagen. På fredagen pågår sökinsatsen för fullt för att hitta mannen.

Vid 08-tiden på fredag morgonen sände polisen igen ut sin helikopter för att leta efter mannen.

– Vi fortsätter leta med polispatruller, hundpatruller, helikopter, Hemvärnet, fjällräddningen och Missing People, säger Marcus Isacson, kommunikatör på polisens ledningscentral på fredag morgonen.

LÄS MER: Äldre man försvunnen i Olden

Även på torsdagen var polisen ute med flera patruller, helikopter och hundpatruller för att hitta mannen.

Under dagen trappades sökande gradvis upp och sökområdet utökades när mannen inte påträffades.

– Vi satsar allt på att hitta den här farbrorn innan det blir mörkt, sa Peder Jonsson, kommunikatör på polisens ledningscentral på torsdag eftermiddagen.

Men även om polisen fortsatte sitt sökande under natten så hittade de inte mannen.

Även Missing People anslöt sig till den pågående insatsen klockan 22 på torsdagen. Vid 09-tiden på fredagen gick de ut igen för att leta efter mannen.

Sågs senast på onsdag kväll

Mannen sågs senast vid 22-tiden på onsdag kväll i sin bostad. Vid 03-tiden upptäckte anhöriga att mannen lämnat sin bostad och larmade senare polisen.

Enligt polisen är mannen cirka 170 cm lång, smärt kroppsbyggnad och tunt grått hår. Han var vid försvinnandet iklädd lågskor, pyjamasbyxor, t-shirt, fleecetröja och eventuellt en keps.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig till dem via telefon 114 14 med tips och iakttagelser.

– Vi uppmanar också allmänheten i området att titta igenom sina gårdar och fastigheter för att se om mannen finns där någonstans, säger Marcus Isacson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.