Detaljplanen för Storsjö strand överklagas – igen. Foto: SVT

Storsjö strand överklagas – igen

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsrättsföreningen Härbärget 8 lämnade i fredags in en överklagan till Mark- och miljööverdomstolen gällande detaljplanen för Storsjö strand.

Föreningen motsätter sig bygget av sex till sjuvåningarshus vid stranden och anser att det kommer skymma utsikten över Storsjön och fjällen för boende i området och andra i stadskärnan. De anser också att buller och skuggning kommer att bli ett problem.

– Det finns ett fastställt riksintresse i att utsikten ska vara en tillgång för staden. Ett annat riskintresse finns i det rörliga friluftslivet, vi tror att en park skulle ge mer öppenhet, säger Mikael Lindau från föreningen.

I överklagandet begär föreningen exempelvis en förnyad syn av domstolen, alltså att de ska komma till platsen och mäta de olika faktorerna.

Mark- och miljödomstolen avslog föreningens tidigare överklagande i mitten av juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.