Åklagare Eva Lena Rimér och Brinkeboda Wärdshus. Foto: SVT

Strippklubbsägaren häktad efter intrång

Uppdaterad
Publicerad

Den förre ägaren till Brinkeboda häktades i dag. Han är på sannolika skäl misstänkt för att ha tagit saker från den före detta strippklubben.

Det brott strippklubbsägaren är misstänkt för heter ”överträdelse av myndighetsbud”. På ren svenska innebär det att han ska ha tagit inventarier som Kronofogden har mätt ut.

Åklagare Eva Lena Rimér var angelägen att mannen skulle häktas av utredningsskäl.

– I första hand beror det på att vi vill utreda närmare vad som hänt, vilka som varit inblandade och vart viss egendom har tagit vägen, säger Rimér.

Som vi berättade tidigare i veckan så misstänks fyra personer ha tagit sig in i Brinkebodas lokaler. Förutom att ta med sig inventarier har de samtidigt passat på att iscensätta en omfattande skadegörelse, bland annat med målarfärg.

Köp kan gå om intet

Brinkeboda har varit på väg att få en ny ägare. Denne påstår sig nu överväga att hoppa av köpet eftersom lokalerna är så vandaliserade.

Den nu häktade mannen medger att han varit inne i Brinkeboda och därifrån tagit med sig grejer. Däremot menar han sig inte ha gjort något brottsligt och hans advokat, Jan Åke Nyström, meddelade direkt efter förhandlingen att häktningen kommer att överklagas i hovrätten.

Åklagare Eva Lena Rimér kan inte uttala sig om hur stora värden det handlar om som försvunnit från lokalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.