Barn-, kultur- och utbildningsnämnden har fattat beslut om att gå vidare med ett av förslagen i skolutredningen. Foto: SVT

Strömsundsskolor slås ihop

Uppdaterad
Publicerad

Hedenvindsskolan och Bredgårdsskolan i Strömsund slås ihop till en F-6 skola och Bredgårdsskolan blir en förskola. Det inriktningsbeslutet har politikerna i Strömsund fattat.

I september presenterades en skolutredning med en rad förslag på förändrad skolstruktur i Strömsunds kommun. Anledningen: Öka möjligheterna att rekrytera behörig personal och spara pengar.

Beslutet i barn-, kultur- och utbildningsnämnden rör ett av de fyra besparingsförslagen. Det kvarstår att ta ställning till de andra tre förslagen.

Skolutredningens förslag

• Flytta högstadieeleverna i Backe och Hoting till Vattudalsskolan i Strömsund.

• Flytta mellanstadiet i Hoting till Kyrktåsjö och högstadiet i Backe till Hoting.

• Göra om Bredgårdsskolan i Strömsund till en förskola och slå ihop med nuvarande Bredgårds förskola. Bygga en ny F-9-skola i Strömsund eller använda lokaler i Gröna skolan.

• Lämna Grevåkerskolan i Hammerdal utan åtgärd.

Källa: Strömsunds kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolstruktur i Strömsund

Mer i ämnet