Foto: SVT

Tågplanen för 2017 klar – blir inte dagliga nattåg

Uppdaterad
Publicerad

I helgen rullade barmarkssäsongens sista nattåg från Jämtland.

Sedan SJ aviserade i april i år att den reguljära nattågstrafiken skulle upphöra, har det diskuterats och arbetats i olika former mellan SJ och företrädare för regionen hur länets nattågstrafik ska se ut.

SJ har varit tydliga med att de är beredda att köra nattåg ungefär 90 dagar per år. Region Jämtland Härjedalen vill se fler avgångar och en statlig upphandling av trafiken, på samma sätt som gjorts med trafiken till övre Norrland.

Nattågen

Planen klar

Nu är tågplanen för 2017 fastställd, och det blir inte nattågstrafik till och från länet varje dag under vintersäsongen 2017.

Jullovet är den period som får mest frekvent trafik. Då går nattågen på daglig basis bortsett från julafton och nyårsafton. Under högsäsong, alltså februari, mars och halva april (tills påsken är passerad) går nattågen vid tre eller fyra tillfällen per vecka.

Sammanlagt blir det 66 nattågsavgångar i vardera riktning till och från Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattågen

Mer i ämnet