Foto: SVT

Två hästar gick ned sig i vattenhål

Uppdaterad
Publicerad

Två hästar gick ned sig i en kallkälla under forbonderesan över gränsen till Norge och marknaden i Röros, och kunde inte ta sig upp för egen maskin. De kunde senare båda räddas och var välbehållna efter dramatiken.

Räddningstjänst från Funäsdalen har skickats till platsen för att få upp hästarna ur vattnet. Det uppges vara cirka en meter djupt. Hästarna gick ned sig mellan Fjällnäs och norska gränsen.

En häst har sedan kunnat dras upp, medan en stor häst med skaklar och släde ligger ner i en kallkälla, enligt rapporteringen via SOS Alarm vid 17-tiden. Sedan kunde den andra hästen också dras upp. Båda ska ha klarat sig bra, enligt SOS Alarm.

Forbonderesan är en tradition som återupplivat historiska resvanor, att resa med häst och släde från Jämtland till Röros marknad i Norge.

Måndagens etapp var planerad att passera norska gränsen och nå Vauldalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.