Foto: SVT

Två skotrar genom isen – stort räddningspådrag

Uppdaterad
Publicerad

Två snöskotrar körde genom isen i Kallsjön på tisdag eftermiddag. Fyra personer hamnade i vattnet, men kunde ta sig upp och förs till sjukvård för uppvärmning.

Larmet kom vid 15.30-tiden. Ett stort räddningspådrag har satts in. Totalt är fyra personer inblandade i olyckan, enligt SOS Alarm. Olyckan har inträffat i Kallsjön, en mil norr om Åre, på isen mellan byarna Kall och Huså.

Räddningstjänst och ambulans från Järpen har nått fram till platsen och påbörjat en insats. Flera helikoptrar larmades i det första skedet.

Polisen uppger att de fyra personerna samtliga har varit i vattnet, men har tagit sig upp på isen. Det är två män, en kvinna och en ung tjej. Personerna uppges vara vakna och talbara men frusna. Isen på sjön beskrivs som svag.

Ambulanshelikopter fanns på plats vid 16.15-tiden. Vid 16.30-tiden hade de fyra blivit lastade i ambulans för transport till Järpens hälsocentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.