Foto: SVT

Tvingades lämna ockuperad buss

Uppdaterad
Publicerad

Fyra asylsökande har tvingats lämna den buss där de sedan ett par dagar uppehållit sig i protest mot en placering i Ytterhogdal i Jämtlands län.

Polisen ingrep efter att bussbolaget utfärdat en anmälan om egenmäktigt förfarande, rapporterar P4 Gävleborg. Det hela ska ha gått lugnt till och under natten till söndagen så sov alla inne på boendet.

– Polisen var på plats under lördagkväll och fick av alla som befann sig i bussen så just nu bor alla inne på boendet, säger Guna Graufelds, kommunikatör på migrationsverket, till SVT Nyheter Jämtland.

Det var i torsdags konflikten uppstod när en grupp på 26 asylsökande bussades till Ytterhogdal från ett boende i Norbergs kommun i Västmanland.

Till en början ville inte ett tiotal flytta in i det nya boendet och sov på bussen om natten. De anser att det bara finns ett badrum för sex familjer och att den närmsta matbutiken och sjukhus låg för långt borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.