Kniven på bilden har ingen koppling till händelsen i artikeln. Foto: SVT arkiv

Ungdom drog kniv i bråk på boende

Uppdaterad
Publicerad

Personalen var oförberedd när en ungdom på ett boende plötsligt började slåss med en annan, som då tog fram en fickkniv.

De två ungdomarna som båda har autism men är högfungerande bor på ett LSS-boende i Härjedalens kommun. Under en dag i november deltog flera ungdomar i ett snöbollskrig och i samband med detta uppstod en del irritation mellan två av dem. Enligt personalen var orsaken svartsjuka.

Medarbetare på boendet gick in och medlade, och bedömde att situationen var lugn och att det inte fanns behov av att kalla in jourarbetare för kvällen. På kvällen gick sedan den ena ungdomen gick över till huset där den andra personen bodde, och var ledsen då hen kom tillbaka.

Gick till attack

Senare gick hen över igen, uppträdde först normalt, men gick plötsligt fram till den andra och började slå denna. Som svar tog då den slagne fram en fällkniv och började vifta med den för att försvara sig.

En person ur personalen fanns på plats och lyckades snabbt sätta stopp för slagsmålet. Först efteråt upptäcktes kniven, och man konstaterar att både ungdomar och personal hade kunnat få allvarliga skador. Polis, ambulans och extramedarbetare kallades genast in, men ingen behövde uppsöka vård efter händelsen, som nu är anmäld enligt lex Sarah.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.