Foto: SVT Design

Väpnat rån mot butik i Svenstavik

Uppdaterad
Publicerad

Två personer hotade personalen med vapen, och har sannolikt skjutit mot en polisbil innan de kunde stoppas och gripas efter en biljakt.

Det ska vara en man och en kvinna som fått med sig pengar från kassan på butiken Dollarstore i Svenstavik, några mil söder om Östersund. Polisen rapporterar att de hotade personalen med vapen, enligt uppgift en kniv och ett pistolliknande föremål.

Flydde i bil

De svartklädda rånarna flydde sedan platsen i en svart pickup, längs E45 i riktning söderut mot Åsarna. Larmet inkom klockan 19 på fredagskvällen och flera polispatruller skickades ut för att spana efter de misstänkta.

– Vi håller på att dra ihop säcken, och tror att vi ska ta dom, sade Börje Öhman, polisen, till SVT vid 20.20-tiden.

Polisen intresserade sig för en bil, som man enligt Öhman håller på att ringa in.

Sköt mot polisen

Klockan 20.50 greps två personer som misstänkta för grovt rån, efter att en polispatrull mötte den efterspanade bilen i Östavall. När de flyende vägrade stanna inledde polisen ett efterföljande som gick från Östavall till Rätansbyn. Där tvingades bilen till sist att stanna efter att ha kört över en spikmatta.

Gripandet skedde utan att någon kom till skada, men polisen rapporterar att det är ”sannolikt” att en polisbil blev beskjuten av rånarna under biljakten.

Har de skjutit mot polis med skarpladdat vapen så kommer brottsrubriceringen att utökas. De gripna kommer att förhöras och åklagare kontaktas senare för att ta beslut om de skall anhållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.