Kvarteret vid länsstyrelsen stängdes av under det misstänkta bombhotet.

Fick varning efter skämt med chefen

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen hann utrymmas och polisen började söka efter den misstänkta väskan. Dramat har fått sitt efterspel – en anställd får en skriftlig varning.

Den 13 september blev det ett ordentligt pådrag vid länsstyrelsens kontor i Östersund. Polisen fick ett larm om en misstänkt bomb i byggnaden, efter att anställda hade hittat en mystisk väska som såg ut att innehålla en fastgjuten dator.

Byggnaden utrymdes och kvarteret stängdes av. Polisen hann även kontakta  bombgruppen i Stockholm.

Men till slut så gav sig en tjänsteman till känna och medgav att han placerat väskan i byggnaden. Väskan visade sig innehålla en ingjuten dator men var ingen bomb, utan förklarades som ett ”practical joke” riktat mot en arbetskamrat. Insatsen blåstes av och de anställda kunde gå tillbaka till sina arbetsplatser.

Den skyldiga tjänstemannen har nu fått en skriftlig varning, men kan fortsätta på sin tjänst som vanligt. Den anställde uppges vara mycket ångerfull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.