15-åring misstänkt för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare i Jönköping har anhållit en 15-åring misstänkt för misshandel, grov stöld och övergrepp i rättssak. Han kommer under dagen att höras av polisen.

– Vi håller just nu förhör med honom men jag kan inte berätta mer i ärendet just nu. Det är ju väldig tidigt i utredningen så jag vill inte gå ut med detaljer som kan förstöra utredningen, säger Mikael Lejdefors på polisen i Jönköping.

Enligt Jönköping Posten ska en person under 15 år ha anmält till polisen på lördagskvällen att han blivit bestulen på ägodelar. Polisen hämtade då in 15-årigen till förhör och i går anhölls han av åklagare.

– Jag kan bekräfta att vi har anhållit en 15-åring misstänkt för misshandel, grov stöld och övergrepp i rättssak men med kan jag inte berätta mer just nu, säger åklagaren Terese Klein.

Är det vanligt att ni anhåller personer som är 15 år?

– Det är inte helt ovanligt kan jag säga men visst är det fler som vi anhåller som är över 15 år, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.