Foto: TT

15-åringar tar kokain

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ser just nu ovanligt mycket narkotika i omlopp i Värnamo. Och de slår nu larm om att det är allt yngre personer som använder drogen kokain.

Pia Paldanius jobbar som förundersökningsledare vid polisen och under de 30 år som hon har jobbat har hon inte sett så mycket knark i omlopp i polisområdet Värnamo, skriver Värnamo Nyheter.

– Det är väldigt mycket kokain och alldeles för många yngre i Värnamo som håller på med knark nu, säger Pia Paldanius vid polisen, till tidningen.

Enligt Pia Paldanius är det vanligt att tillgången på knark minskar och ökar över perioder men att så unga som 15-åringar använder kokain är ovanligt och oroar polisen.

– Vi blir oroliga när vi ser att så här unga personer tar tunga droger som kokain. Det är så sorgligt att så här unga människor kommer in i vårt system för narkotikabrott, säger Pia Paldanius till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.