Foto: SVT

300 nya bostäder i Vaggeryd

Publicerad

Vaggeryd kan få 300 nya bostäder om några år.

Kommunstyrelsen har sagt ja till att fortsätta planerna på ett bostadsområde vid och norr om Hjortsjön.

-Det blir ett stort bostadsområde som sträcker sig från Hjortsjön och norrut till avtagsvägen mor Byarum. säger kommunalrådet Allan Ragnarsson (M).

(S) ändrat uppfattning

Innan det blir helt klart måste även kommunfullmäktige godkänna projektet. Tidigare har Socialdemokraterna varit negativa till byggnation vid Hjortsjön, men sedan partiet ändrat uppfattning finns nu bara ett par röster som är emot.

Om kommunfullmäktige säger ja återstår mycket arbete, bland annat måste man fatta ett beslut om hur området ska exploateras. Och slutligen ska en arkitekttävling utlysas, först efter det kan man säga vilken typ eller vilka typer av bostäder som ska byggas.

Barnfamiljer och pendlare

-Vi tror att området kan bli mycket intressant för barnfamiljer som vill bo i villa, men även för personer och familjer som har sina arbetsplatser utmed E4 mot Jönköping, säger Allan Ragnarsson. En annan kategori är personer som arbetspendlar in till Jönköping.

300 nya bostäder är mycket för en liten kommun som Vaggeryd.

-Vi har ett bostadsbyggnadsprogram där vi ska bygga 50 bostäder per år. Det har vi inte nått de senaste åren, men nu känner vi att det är ett ökat tryck på bostäder i Vaggeryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.