Bygget av nya arenan i Värnamo försenas på grund av överklagan till Mark- och miljödomstolen. Foto: Värnamo kommun/HMXW

Allsvensk fotboll på ny arena i Värnamo kan dröja

Uppdaterad
Publicerad

Detaljplanen för nya fotbollsarenan i Värnamo överklagades i somras till Mark- och miljödomstolen av Värnamo naturskyddsförening. Nu blir det sannolikt inget spel på ny arena under 2025.

– I den allra allra bästa av världar skulle arenan kanske kunna bli klar till hösten 2025, men mer troligt är till 2026, säger Stefan Åberg, kommunens fastighetschef till Värnamo Nyheter.

Det kan ta runt ett halvår innan Mark- och miljödomstolen i Växjö har avgjort ärendet. Under tiden hoppas kommunen att IFK Värnamo ska få förlängd dispens för att spela allsvensk fotboll på Finnvedsvallen tills nya arenan står klar.

Fastighetschefen Stefan Åberg berättar också för tidningen att kommunen tittar på alternativa placeringar av en ny arena i fall Mark- och miljödomstolen skulle underkänna planerna på Ljusevekaområdet. Vilka de 4-5 alternativen som finns är vill han dock inte gå ut med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.