Bobby Nardella har bland annat spelat för Djurgårdens IF, men är nu klar för HV71. Foto: TT

Amerikansk back till HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har idag gjort klart med den amerikanske backen Bobby Nardella. Han kommer närmast från spel i AHL och Hershey Bears.

– En spelskicklig back som tidigare visat hög klass i SHL, säger Kent Norberg, som är sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

Bobby Nardella var med och vann Calder Cup och stod för 28 poäng under säsongen som gick. Tidigare har han erfarenhet från SHL-spel med en säsong i Djurgårdens IF.

– I Bobby får vi en oerhört skicklig offensiv back men som också har en uppsida i defensiven. Han imponerade stort på mig under sitt år i Djurgården och kommer att förstärka vår backsida ytterligare, säger Kent Norberg.

Nyförvärvet Nardella själv menar att han bara har hört bra saker om HV71 och Jönköping.

– Det är en klubb med mycket historik och många fans. Jag hoppas kunna bidra med en stark offensiv och producera poäng framåt, men också vara en pålitlig tvåvägsback och som sätter stort värde i det defensiva spelet, säger Bobby Nardella.

Bobby Nardella är 27 år och är född i Rosemont i USA. Kontraktet med honom gäller i ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.