Anderstorp – Roxettekonsert ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen spelning med Roxette i Anderstorp i sommar. Flera tusen fans hade sett fram emot en spelning, men nu ställs evenemanget in och några pengar betals inte tillbaka.

Det var på tävlingen The Race Legends på Anderstorp Raceway som Roxette skulle spela. Nu flyttas tävlingen fram till maj 2011. Inga biljetter kommer att återköpas, men i nuläget kan event-gruppen inte garantera att programmet blir exakt det samma i maj.

– Vi har frågat Roxette om de kan spela då istället, men vi har inte fått svar ännu, säger Urban Stamming, VD på The Race Legends.

Anledningen till att evenemanget flyttas fram är att det har sålts för få förköpsbiljetter både på privat och företagsmarknaden.

– Det är ett tråkigt beslut. Vi har sålt totalt 15.000 biljetter till tävlingen. Vi hade behövt sälja minst 5000 till för att det skulle gått runt, säger Stamming.

Han vill inte spekulera i om de som köpt biljetter för att se Roxette kommer kunna få pengarna tillbaka om Roxette inte kommer.

– Det kan jag inte svara på nu, säger han.

Nu hoppas eventgruppen att hinna få fler samarbetspartners och sponsorer för att kunna genomföra evenemanget i maj nästa år istället, med eller utan Roxette.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.