Foto: Almi Företagspartner

Årets nybyggare i länet

Uppdaterad
Publicerad

Vilbert Soleymanian är Årets Nybyggare i Jönköpings län 2016.

Vilbert Soleymanian driver företaget Basic Care Unit AB i Jönköping. Han startade företaget 2007 och det har idag vuxit till 30 anställda.

Företaget är specialiserat på omsorg, hemtjänst och hushållsnära tjänster men har nischat sig så att kunden kan få hjälp på sitt eget språk, utifrån sina traditioner och värderingar och det oavsett bakgrund och kulturtillhörighet.

Priset Årets Nybyggare delas ut av IFS/Almi och SEB, prisutdelare var Anneli Wirtén vikarierande landshövding.

Motiveringen lyder:

”Vilbert har med en stark vilja, hårt arbete och målmedvetenhet hittat andra vägar och med små resurser byggt upp ett företag som har etablerat sig på en svår marknad med bra utvecklingsmöjligheter.”

Priset Årets Nybyggare

En nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag och med begränsade resurser, genom hårt och målmedvetet arbete nått framgång i sitt företagande.

Länsvinnaren blir också nominerad till det nationella priset som delas ut av Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustav.

Priset instiftades 1999 av Stiftelsen IFS Rådgivningscentrum, som är en organisation som verkar för invandrarföretagande i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.