Foto: Privat

Åtalas för mord på sin fru efter svartsjukedrama

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern åtalas i dag för mord på sin hustru. Kvinnan, som var i 20-årsåldern, hittades död på ett asylboende i Mariannelund den 26 juni i år.

En kvinna i 20-årsåldern hittades död i ett av bostadsrummen på asylboendet i Mariannelund. Strax efter händelsen greps en man på asylboendet. Polisen ville först inte gå ut med vilken relation kvinnan och mannen hade till varandra, men under utredningens gång framkom det att de var gifta.

Ville skiljas

Enligt åtalet ska mannen ha tagit strypgrepp med händer och även täckt kvinnans mun med en plastpåse. Han ska efter det ha knutit en scarfs över kvinnans ansikte och bundit ihop hennes ben. Under händelseförloppet ska parets gemensamma dotter ha varit närvarande.

Mordet i Mariannelund

Enligt ett vittne ska mannen ha berättat för honom att han dödat sin fru för att hon träffat en annan man. Ett annat vittne ska ha hört oljud från parets rum natten mot den 26 juni.

– Mannen har som förklaring till gärningen berättat att han uppfattade det som att hustrun hade träffat en annan man och att hon hade för avsikt att skilja sig, säger kammaråklagare Adam Rullman i ett pressmeddelande.

Medger att han dödat frun

Mannen har medgivit att det var han som dödade sin fru.

– Han erkänner att han bragt sin hustru om livet men längre än så går vi inte i dag. Han mår allt för dåligt för att vi ska kunna ha en vettig diskussion om vad som hänt, sa mannens advokat Mikael Svegfors till SVT Nyheter Jönköping i samband med häktningsförhandlingarna.

Dottern omhändertogs

Mannen häktades av Eksjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord, men advokaten ifrågasatte brottsrubriceringen och ville att det skulle rubriceras som dråp istället.

Advokat Mikael Svegfors säger att en otrohetsaffär ska vara en bakomliggande orsak, men varken åklagare eller advokat har velat kommentera varken motiv eller händelseförlopp innan åtalet.

Parets dotter omhändertogs av socialtjänsten i samband med händelsen i juni.

Mannen har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning, för att se om han är sjuk. Utlåtandet därifrån ska komma innan rättegången inleds den 2 november i Eksjö tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Mariannelund

Mer i ämnet