Foto: Philip Naskret

Dödsolycka utanför Gnosjö

Uppdaterad
Publicerad

Två personer omkom efter en kollision mellan en personbil och en lastbil utanför Gnosjö. Dödsolyckan blev den andra på bara några timmar i Småland där en bil och lastbil var inblandade.

Två personer omkom efter en frontalkrock mellan en bil och en lastbil på länsväg 151 i höjd med Marås utanför Gnosjö. Enligt polisen är de avlidna utländska medborgare som var på besök i Sverige.

Olyckan inträffade vid 13-tiden på måndagen. Personbilen ska då ha kört in i fronten på en lastbil och sedan ner i diket. Två personer klämdes fast i bilen och enligt polisen har nu båda avlidit.

Andra dödsolyckan på kort tid

Chauffören ska vara lindrigt skadad, enligt polisen.

Händelsen var den andra dödsolyckan i Småland mellan en personbil och lastbil inom loppet av några timmar.

Vid 10-tiden på förmiddagen avled en person när en personbil klämdes fast under en lastbil på vägen mellan Vetlanda och Nässjö. Först vid 17-tiden på eftermiddagen var det åter full framkomlighet på vägen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.