Bil voltade på riksväg 31 – en person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka inträffade vid 06.30-tiden på onsdagsmorgonen på riksväg 31 fem kilometer norr om Ekenässjön i Vetlanda kommun. Föraren, som var ensam i bilen, har förts till sjukhus.

Enligt räddningstjänsten har bilen av okänd anledning gått av vägen och sedan blivit liggande på sidan i diket. Föraren hade själv tagit sig ur bilen när räddningstjänsten kom till olycksplatsen.

– Ambulanspersonal har undersökt henne på platsen och han kommer att följa med in till sjukhus, säger Robert Roslund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Enligt uppgifter från polisen ska kvinnan ha haft ont i nacken efter olyckan. Under räddnings- och bärgningsarbetet blev det långa köer på platsen.

Halka på många vägar

Det har under morgontimmarna varit mycket halt på många av länets vägar.

– Det var tydligen hemskt halt när min personal åkte ut på den här insatsen, säger Robert Roslund.

Och enligt Sveriges radios trafikradio är det just nu riktigt halt på riksväg 40 mellan Nässjö och Eksjö och andra vägar på framför allt Höglandet. Bilister uppmanas att köra mycket försiktigt.

Bil krockade med älg

Strax före klockan 08.30 inträffade en älgolycka på vägen mellan Bruzaholm och Hjältevad. En bilist har förts till sjukhus, men verkade inte ha drabbats av allvarligare skador enligt räddningstjänsten. Älgen ska efter olyckan ha sprungit till skogs. Jägare kommer att kallas ut till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.