Foto: Philip Naskret/SVT

Biljakt slutade med krasch

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har förts till sjukhus efter en biljakt i Huskvarna runt klockan 21.30. En av dem har livshotande skador.

Männen körde ner för kullen mot Sandagymnasiet där de kraschade mot ett träd och bilen voltade. Enligt vittnen Jönköpings-Posten pratat med blev bilen jagad av en civil polisbil från Öxnehaga och ner mot skolan. Bilen var sedan tidigare anmäld stulen.

– Ägaren såg sin stulna bil köra omkring och ringde oss. Vi skickade ut flera patruller för att lokalisera den och sedan påträffades den på en parkering. När poliserna gick för att kontrollera bilen drog den iväg, berättar Maria Lavesson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Jakten gick över bland annat gång- och cykelvägar och efter en stund tappade polispatrullen bort bilen. Kort därpå hittades den dock igen – krockad. Färden hade slutat i ett träd.

Tre män färdades i den kraschade bilen och alla fördes till sjukhus. En av dem fördes till universitetssjukhuset i Linköping med livshotande skador. Mannen ska ha opererats akut och hans tillstånd bedömdes vid lunchtid på lördagen som allvarligt, men stabilt.

– Alla tre är nu frigivna, men misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Föraren är dessutom misstänkt för vårdslöshet i trafik och rattfylleri under påverkan av narkotika, säger Maria Lavesson.

– Vi ska hålla mer djupgående förhör med dem inom kort, fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.