Lotta Losten och David Sandberg vid sin filmpremiär. Foto: Peder Losten

Jönköpingsbornas första Hollywoodpremiär

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpingsparet David Sandberg och Lotta Losten gjorde en kortfilm som uppmärksammades stort. Nu har de haft Hollywoodpremiär och jobbar vidare med filmprojekt.

Lights out hette skräckkortfilmen de gjorde för några år sedan. Den gjorde succé och filmbolagen i Hollywood ville göra den till en långfilm. New Line cinema producerade filmen som David fick regissera och Lotta spelar med i en roll i filmen.

Premiär

Natten till fredagen har den premiär för allmänheten i USA, men tidigare i veckan hade de en stor galapremiär för särskilt inbjudna.

– Det var ganska surrealistiskt att vara med om sin första filmpremiär i Hollywood med alla fotografer och att gå på röda mattan. Men det kändes jättebra och publiken älskade filmen, berättar regissören David Sandberg.

Vad har filmen fått för recensioner?

– De har varit överväldigande positiva än så länge, menar David.

Fler filmprojekt

Jönköpingsparet har nu flyttat till Los Angeles där de jobbar vidare med filmprojekt. David fick frågan från produktionsbolaget om han ville regissera skräckfilmen Annabelle 2. Och det ville han såklart.

– Jag har ju uppnått min dröm att regissera film i Hollywood. Vi har nu filmat fyra veckor och är halvvägs i filmningen av Annabelle 2. Morgonen efter vår galapremiär av Lights out gick jag upp och började jobba kl halv sju, säger David Sandberg.

Lotta Losten har en roll även i den filmen som har premiär på bio i maj 2017.

– Vi vill göra mer tillsammans så vi skriver bland annat på filmmanus, berättar David.

Jul i Jönköping

Det är mycket jobb för David. Filmen Annabelle 2 tar mycket tid så det blir inte så mycket tid över för hemresa till Jönköping.

– Det är mycket jobb resten av året med filmen så jag vet inte när vi hinner komma till Jönköping. Men det blir väl till jul, antar jag, säger David Sandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.